Lengua Castellana:
Decálogo saludable:
1 Cinco raciones.
2
Pizza, hamburguesa y helados.
3 Es mejor hacer cinco comidas al día.
4 Modera el consumo de comidas rápidas: no se
debe abusar de este tipo de comidas.
No
existen alimentos buenos ni malos: hay que comer de todo, con moderación.
5 La afirmación A.
6
• Título del texto: Decálogo saludable.
• Página web de donde se ha tomado: www.cecu.es
• ¿Te ha gustado?: Respuesta libre.
La
lista de la compra:
1. No es correcta: ha
escrito 2 kg de cebollas en lugar de 2 cebollas y se le ha olvidado anotar ½ kg
de tomates.
2. Los alumnos escribirán
una lista de la compra con los siguientes ingredientes:
2 barras de pan, 1 bote
de salsa de tomate, 1 paquete de queso mozzarella o emmental, 1 lata de filetes de anchoa, 1 bote de aceitunas, 1 bote
de orégano.
Lingua Galega
Aprendiz de chef:
1 a) Román, os seus país,
o mensaxeiro, Escarlatina.
b) Porque facía 10 anos.
c) Era un curso de cociña
que viña nunha caixa de mortos.
2 Por esta orde: cama,
galo, comprar, larpeiro.
3 Da lectura: vermes e
cascudas. Outros que coñezan os rapaces: araña, mosquito, escaravello, reirrei,
etc.
4 a) Praliné, b) chef.
• Do francés.
5 – Chámase Román e ten
dez anos.
– É un pouco argalleiro.
– Gústalle moito facer das súas.
– Ten prohibido fedellar
co forno e con aparellos electrodomésticos.
6 Porque xa era «maior».
• Decidiu facer galletas
francesas de praliné.
• Un mensaxeiro, que
chamou á porta.
7 Porque ao abrir a porta
atopou «unha caixa envolta en papel de regalo violeta decorado con vermes, morcegos,
cascudas e outros bechos de moitas cores», e do mensaxeiro, «nin rastro».
• Resposta aberta
Na cociña:
1 Quentador, 2 lavadora,
3 conxelador, 4 neveira, 5 alzadeiro, 6 campá, 7 billa, 8 vertedoiro, 9
escorredoiro, 10 lavalouza, 11 placa, 12 forno.
2 Utensilios para
cociñar: coador, funil, ola, relador, cazo, tixola, tarteira.
Pequenos aparellos:
frixideira, batedor, cafeteira, torradora, espremedor.
3 O cullerón úsase para
servir a sopa ou o caldo.
A xerra, para a auga.
A culler, para tomar
líquidos ou alimentos cremosos.
O garfo, para prender os
alimentos e levalos á boca.
O mantel, para cubrir a
mesa.
O saleiro, para botar sal
nos alimentos.
A aceiteira, para botar
aceite nos alimentos.
A vinagreira, para botar
vinagre nos alimentos.
O azucreiro,para gardar o
azucre.
O pano de mesa, para
limpar a boca cando comemos.
O coitelo, para cortar os
alimentos.
Ciencias Sociais
1. Resposta libre.
2. Paleolítico:
covas, pedra tallada, lume.
Neolítico: aldeas, pedra pulida, arado,
agricultura, gandería.
Idade dos Metais: cidades, metais, vela,
torno, roda.
3. a) Falso. b) Verdadeiro. c) Falso. d)
Verdadeiro. e) Verdadeiro
Matemáticas
Lunes: https://drive.google.com/file/d/1JkpXzJMYTZlNJ2om8IEbM1i2o_fM3wbo/view?usp=sharing
Miércoles: https://drive.google.com/file/d/1hnnEq-thtluxrgYEYB0J11sXrFZFQ0zF/view?usp=sharing
Viernes:https://drive.google.com/file/d/1qSGaSNssglIBgUA7BzaQlycaM643_QUz/view?usp=sharing
No hay comentarios:
Publicar un comentario